Wednesday, April 24, 2013

Blood Tie; The Beginning ✫24✫

Posted by Snow_Queen at 12:31 AM


Jantung berdegup laju. Manik-manik peluh membasahi dahi. Botol kaca kecil digenggam erat di tangan kiri. Sehingga saat ini dia masih lagi ragu-ragu dengan keputusannya.
Betulkah dia mahu menjadi dark-hunters? Adakah dia dapat menerima kehidupan sebagai seorang dark-hunters selepas ini? No more sun?
Matanya menjeling sekilas ke arah dokumen perjanjian di atas meja yang masih belum ditandatangani.
Just do it, Hanna. Mungkin ini jalan hidup yang telah ditakdirkan buat kau.” Hanna mengambil nafas sedalam yang mungkin.
Dia menurunkan tanda tangan seraya membuka penutup botol berkenaan sebelum meneguk cecair berwarna ungu berkenaan.
Seminit…Dua minit…
Dia menunggu jika ada apa-apa yang akan terjadi.
Hanna bangun namun rebah serta-merta kemudiannya. Kerongkong rasa terbakar. Dia mahukan udara!
Seluruh tubuhnya terasa sejuk. Adakah Ean menipunya? Adakah cecair yang diminum ini merupakan racun?
Hanna memegang leher. Dia mahukan udara!
Pandangan mata semakin kabur dan gelap. Inikah namanya kematian? Dan akhirnya tubuhnya kaku tanpa sesiapa di sisi.

“Kenapa Jae?” Yunho memandang Jae Joong yang berhenti tiba-tiba. Jae Joong memegang dada kirinya. Entah mengapa dia rasa tak sedap hati tiba-tiba.
Seolah-olah ada perkara tak elok telah berlaku.
“Jae?” Yunho menepuk perlahan bahu Jae Joong.
“Tak ada apa-apa. Mungkin perasaan aku saja.” Jae Joong tersenyum nipis sebelum meneruskan langkahnya meninggalkan Yunho sendirian.

Hanna bangun mengejut. Sebelah tangan mencengkam leher. Apabila sudah tenang, dia sedar dia masih boleh bernafas seperti biasa meskipun dadanya terasa sempit.
“Kau dah sedar?” Hanna memandang Ean dan baru dia tersedar bahawa kini dia terbaring di atas katil.
“Saya…Dark-Hunters…” Ean mengangguk meskipun kata-kata Hanna tidak sempurna.
“Mulai hari ini kau berada di bawah tanggungjawab aku. Jika kau perlukan apa-apa kau Cuma perlu panggil nama Dean dan aku akan muncul.”
“Dean?”
“Nama aku Dean Phantom Oracle. Dark-Hunters di bawah kawalan aku panggil aku Dean.” Ean menerangkan.
“Berapa ramai Dark-Hunters di bawah kawalan kau?”
Dunno. Thousands maybe.” Senyuman nipis terukir di bibir Ean.
“Sekarang, kita mesti pergi. Oh! Aku nasihatkan kau pejam mata sebelum kita pergi.” Ean memegang tangan kiri Hanna kejap.
“Huh?”
Here we go!” Sebelum sempat Hanna mengerti apa-apa dia terasa kepalannya berat dan perutnya memulas.
Beberapa saat kemudian dia dan Ean berada di sebuah ruang tamu mewah. Sebelum sempat Hanna berkata apa-apa, dia terus meluru ke arah sliding door yang terbuka luas sebelum memuntahkan isi perutnya.
Oh! Shit Dean! Aku baru lepas bersihkan rumah aku tadi.” Jong Hyun memandang tajam ke arah Ean.
Enjoy bersihkan rumah kau untuk kali kedua.” Ean jongket keningnya ke atas dan bawah.
Jong Hyun julingkan mata ke atas sebelum menalakan pandangannya ke arah perempuan yang masih tak puas memuntahkan isi perutnya.
“Siapa dia?” Jong Hyun pandang ke arah penjaga Dark Hunters yang berusia ratusan tahun itu sebelum memberi isyarat kepada salah seorang orang gajinya untuk membantu perempuan asing yang sedang muntah itu.
New Dark-Hunters.”
Oh! Lemme guest. Perempuan ini akan gantikan Kyrian?” Jong Hyun pandang Ean dengan pandangan sarkastik.
I believe your guest is bingo!”
Are you kidding me? Kau gantikan Kyrian the Cold Blooded dengan perempuan errr..Yang tak tahan teleport? You must’ve gone crazy.” Jong Hyun geleng kepala tanda tak percaya.
Legasi kehebatan Dark-Hunters akan musnah disebabkan perempuan ni…
Jong Hyun melepaskan ketidakpuasan hatinya dalam hati.
Hanna menarik nafas sedalam-dalamnya. Dia tersenyum tawar apabila seorang gadis yang tua beberapa tahun dari dia menghulurkan segelas air.
Hanna kumur mulutnya sebelum meludah kembali air berkenaan. Dia mengucapkan terima kasih apabila perempuan berkenaan bantu dia berdiri.
I’m sorry.” Hanna pandang ke arah Ean dan seorang jejaka tampan yang sedang sibuk bertekak.
Oh! Please don’t be. Marie akan uruskan ‘benda’ tu kemudian.” Jong Hyun beri isyarat pada Marie untuk dudukkan Hanna yang tampak pucat seperti mayat.
“Dean, you better take care of her or soul-suckers will go after her like hell.” Jong Hyun memberi amaran sebelum menghilangkan diri ke dapur.
“Siapa dia?” Hanna menyoal selepas rasa peningnya berkurang.
One of the best Dark-Hunters.”
Mata Hanna terbeliak besar. “Kalau macam tu aku harus pergi. Bukankah Dark-Hunters tak boleh berada dalam satu tempat yang sama dalam masa yang sama?”
Don’t worry darling, Kalau Dean ada, kuasa kita tak akan terjejas. Name’s Jong Hyun.”
Jong Hyun hulur segelas air berwarna oren.
Drink this. It will make you feel better.”
Thank you. Name’s Hanna.” Hanna menghirup minuman berkenaan selepas mengucapkan terima kasih.
You just transform her, don’t you?” Ean hanya buat muka toya bila disoal Jong Hyun.
You better knew what you do Dean or this life will be hell for her.” Jong Hyun geleng kepala sebelum berlalu pergi.
“Dia tak suka aku, kan?” Hanna menyoal dalam nada rendah.
Let’s sleep. Kau perlukan banyak tenaga untuk hadapi hari esok.” Dean memapah Hanna bangun sebelum membawa Hanna menuju ke atas.
“Kita tidur di sini?” Hanna mula rasa tak selesa. Lagi pula Jong Hyun tak suka dia.
Oh! He already accustomed to this.”
Oh don’t tell me that you always bring new Dark-Hunters like me here?” Hanna tertawa kecil bila Ean buat muka tak bersalah. Agaknya sudah berapa yang muntah di laman rumah Jong Hyun?
Jong Hyun sure have high tolerance with Ean. Desis Hanna dalam hati.

________________________________________________
Kabare semua? Akhirnya dapat juga curi masa nak update tapi maaflah satu entry je dulu sebab next entry tak taip lagi hehe~
Ingatkan lepas exam kotlah boleh mengulit dgn laptop, novel and komik segala tapi nampak gaya harapan tinggal harapan sebab cik senow yang pemalas tahap dewa selepas exam ni telah dapat tugasan daripada abang kandung terchenta. Apa lagi kan. Si adik bercuti si abang pun suruh la jaga anak dia yang baru berumur dua bulan lebih x)
Oh senow yang dah lama tak jaga budak kecik kena jadi nanny/sobs
Apa2 pun harap korang enjoylah entry yang tak seberapa ni. Till then bubye~


0 under spell:

 

Snow_Queen Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review