Saturday, April 10, 2010

♥ Eternal Love 4 ♥

Posted by Snow_Queen at 12:03 AM

   Danish menghampiri Angelica yang sedang khusyuk membaca di bawah pokok epal di tepi taman sekolah. dia duduk di sebelah Angelica.
“hai..” Danish mengukir senyum manis. Angelica terkejut dengan kemunculan Danish yang secara tiba-tiba tu. Dia ukir senyuman untuk Danish. Angin malam menyapa muka mereka berdua.
“ermm saya ada sesuatu nak cakap dengan awak” Danish membuka bicara setelah sekian lama mereka mendiamkan diri. Angelica hanya menganggukan kepala.
“saya..ermm macam mana nak cakap ye” muka Danish mula blush. Dia mengubah posisi badannya menghadap Angelica. Dia memegang tangan Angelica. Angelica tergamam sekali lagi.
“saya sukakan awak..will you be my girlfriend?” dengan sekali nafas Danish menuturkan kata-katanya. Angelica rasa nak menangis mendengar apa yang di katakan Danish. Angelica cuba nak cakap sesuatu tapi segera di potong oleh Danish.
“oh..mungkin saya terlalu terburu-buru. Tapi saya ikhlas. Awak tak perlu nak jawab sekarang. Ambil masa fikirkan pasal ni. saya pergi dulu” Danish mengucup dahi Angelica. Gerakan Danish terlalu pantas dan Angelica tak sempat mengelat. Masalah besar ni. dia takkan mungkin sukakan Danish kerana hatinya sudah di penuhi dengan cinta Yul. dia akan beritahu Danish esok tentang perkahwinanya dengan Yul dan sekarang bila mention pasal kahwin ni kenapa Yul tak announce lagi kat satu sekolah dari awal mereka masuk lagi kan dah datang masalah ni Angelica membebel dalam hati.
“hai babe” Yul memeluk Angelica dari belakang.
“yul..ermm pasal nak announce perkahwinan kita..”
“oh pasal tu saya akan announce besok..” Yul senyum manis.
“errr..pasal tu boleh tak awak tangguhkan buat sementara waktu?” entah kenapa Angelica membuat permintaan begitu. Dia juga tak pasti. Mungkin kerana dia tak mahu Danish malu. Dia nak slow talk dengan Danish dulu.
“kenapa?” Yul buat muka pelik.
“ermm saya..saya..” Angelica tak dapat nak beri alasan.
“it’s ok..saya faham. Tapi nanti kita still akan beritahu mereka kan?” Yul memandang Angelica dengan penuh kasih. Angelica memeluk Yul dengan kuat. Dia mengeluh perlahan. kebetulan Cheryl, valarie dan Vivian melalui taman.
“eh tu bukan Yul dan Angelica ke?” Valarie menunjukkan ke arah pokok epal.
“OMO!! Mereka berpelukkan” Cheryl tutup mulut.
“perempuan tu dah melampau. Dah ada Danish masih nak kacau Yul..bitch!!” kau tunggu la nasib kau nanti Vivian merenung Angelica tajam.

0 under spell:

 

Snow_Queen Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review