Thursday, April 15, 2010

Be With You 16

Posted by Snow_Queen at 6:08 PM

  Perlahan-lahan Violet masuk dalam bilik Jonghyun. Dia memerhatikan bilik setiap inci bilik tu. Aish lagi-lagi warna ni desis hati Violet.
 
Agak-agak kalau aku tukar semua jadi kaler ungu okay tak hehehe desis hati Violet nakal. Dia melihat Jonghyun keluar dari bilik air. Jonghyun senyum manis. Violet berjalan ke almari pakaian dan untuk mencari baju.
“mana semua baju aku yang berwarna ungu?” Violet memandang Jonghyun.
“aku dah buang” selamba Jonghyun menjawab.
“you what?? Why??” Violet rasa matanya dah boleh keluarkan api.
“sebab aku tak suka warna tu” Jonghyun naik atas katil untuk tidur.
“kau yang nak pakai ke aku yang pakai?” Violet berdiri di belakang Jonghyun.
“pertama: kau isteri aku. Kedua: aku benci warna ungu. Ketiga: aku tak suka isteri aku pakai baju warna ungu” Jonghyun senyum nipis. eleh hape dia tak sedar ke cincin kahwin kitaorang kaler ape? gold purple gak. buta warna apa mamat ni desis hati Violet. Oleh kerana geram Violet memukul belakang Jonghyun sekuat hatinya. Jonghyun menarik tangan violet dan memeluk Violet kuat. Violet yang pada mulanya meronta-ronta untuk melepaskan diri akhirnya mengalah. Dia memerhatikan setiap inci wajah Jonghyun yang dah lena dan tersenyum sendiri.
  Jasmine keluar dari bilik air. Dia melihat Onew berdiri di balkoni.

 Dia menghampiri dan berdiri di sebelah Onew.
“awak gembira?” Jasmine memandang wajah Onew yang dingin.
“awak masih nak jauhkan diri dari saya” Jasmine masih tak putus asa untuk berbaik dengan Onew semula. Onew berpaling untuk masuk ke dalam bilik semula. Jasmine segera memeluk Onew dari belakang.
“tolong..tolong jangan bencikan diri saya..saya cintakan awak” perlahan-lahan air mata Jasmine mengalir. Onew tersentuh mendengar ucapan cinta dari Jasmine. Dia pusing menghadap Jasmine dan memeluk isterinya.
“saya pun cintakan awak..tapi awak perlu kurangkan bebelan tu nanti orang ingat saya berkahwin dengan mak nenek yang selalu berbunyi 24 jam” Onew mengusik. Jasmine memukul dada Onew perlahan dan ketawa.
  Minho melihat Lilith yang sedang menyikat rambut di meja solek. Dia mengeluh perlahan memikirkan bagaimana nak memikat hati Lilith. Dia juga menyesal kerana mengutuk Lilith dulu. Lilith hanya tersenyum nipis apabila melihat wajah keruh Minho. Dia memang sukakan lelaki tu tapi sekarang dia nak mengajar lelaki tu biar dia rasa. Dia naik ke atas katil tanpa memperdulikan Minho dan tidur. Minho bangun dan berlalu ke mini library. Ada kerja yang perlu di buat. Dia menyelimutkan Lilith yang sudah lena. Lilith yang melihat Minho sudah keluar senyum sendiri. Dia memerhatikan setiap inci bilik tu. Dia senyum sendiri.
Tae Min dan Mint bersembang di atas sofa sehinggalah Mint tertidur. 



Tae Min senyum manis. Dia mengucup dahi Mint dan mengangkat Mint naik ke atas katil. Dia tutup lampu dan tidur sekali.
  Clover keluar dari bilik mandi. Dia melihat Key sedang membuat kerja di meja kerjanya. Clover mengambil bantal di atas katil dan duduk di atas sofa. Dia mengeringkan rambutnya yang basah sementara memerhatikan bilik Key. Entah kenapa dia suka pula duduk dalam bilik Key ni. mungkin di sebabkan kombinasi warna. 

Atau mungkin sebab lelaki tu ada di dalam bilik ni? aish hati kau merepek apa ni..dia dan aku enemy forever.
“kenapa tak tidur atas katil?” Key menegur.
“uh tak nak aku tidur dengan kau” Clover mencebik.
“aku tak cakap pun yang kau kena tidur dengan aku tapi kalau kau nak aku tak kisah” Key senyum sinis.
“in my nightmare” Clover baring di atas sofa dan menutup mukanya dengan bantal. Key senyum melihat kedegilan Clover. Dia tutup lampu dan naik atas katil tidur.
 




5 under spell:

kumako said...

bestnye...sweet sgt2..smbg...

epy elina said...

hohoho...
sweet la part ni....
try la key first jtuh cnta kat clover....
mst best...
akhrnya mrk bhgia kcuali clover n key...
pe hlngn mrka ni??
x sbr nak thu....

Anonymous said...

best n so sweet..
snow smbng lg..
hehe..:)

hani said...

best n sweet ^_^
tertanya-tanya apa akan jadi bila clover n violet terpaksa pulang ke zaman asal...
jonghyun n key akan miss wife diorang tak??

Snow_Queen said...

hehe..rahsia la hani..tggu~~ ^^

 

Snow_Queen Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review