Sunday, April 11, 2010

4 elements vs 4 seasons 26 *final

Posted by Snow_Queen at 3:24 AM

    Adam, Yun dan Silver menunggu Vince memakai kot. Mereka tampak tampan pada malam itu. mereka tersenyum memandang diri masing-masing. Mereka mengunci pintu bilik dan berlalu ke hall di mana majlis di adakan.
  Julia hanya memerhatikan teman-temannya bersiap sedangkan dia masih lagi berguling-guling di atas katil.
“Ju..betul ke kau tak nak pergi?” Lily bertanya lagi.
“cik Lily kalau kau tanya soalan tu sejuta kali pun jawapan aku tetap NO. muktamad. Titik. Fullstop.” Julia menjawab dengan nada jengkel. Harini sudah banyak kali teman-temanya bertanyakan soalan yang sama sampai dia dah naik muak nak jawab. Maria, Lily dan Irene nampak anggun dan cantik dengan gaya rambut dan baju yang mereka pilih untuk majlis pada malam itu. mereka berdiri di pintu.
“Ju…” Irene memanggil. Julia kasi jelingan sedas. Teman-temannya hanya mampu mengeluh. Mereka mengalah.
  Suasana di hall riuh rendah dengan suara-suara pelajar. Muzik juga turut tidak ketinggalan memeriahkan suasana. Maria, Lily dan Irene tersenyum manis apabila teman lelaki mereka mendekati. Mereka nampak tampan apabila mengenakan tux.
                                                                           Adam                                                 

                            
                                                                           Vince


                                                                           Yun
     

Adam, Yun dan Vince senyum apabila melihat teman wanita masing-masing. Kecantikan dan keanggunan teman wanita masing-masing lebih terserlah apabila memakai gown.
   
                                                                             Lily's gown        

                                                                      Irene's Gown



                                                                                              Maria's Gown
      
        Tanpa mereka sedari Silver berlalu pergi. Muzik jazz mula di mainkan serentak dengan lampu hall di malapkan. Yun, Adam dan Vince menari dengan teman masing-masing.
  Silver meneguk jus oren perlahan. dia hanya memerhatikan teman-temannya menari dengan bahagia bersama pasangan masing-masing dan sumpah dia tak cemburu langsung. Ada sepasang tangan memeluk dia dari belakang. Silver senyum apabila gadis berkenaan berdiri di hadapan dia. teman wanitanya nampak cantik di dalam gown. Lebih cantik dari gadis-gadis yang ada di sekolah ni. 
                                                                        Julia's Gown
si gadis senyum manis. Dia juga terpikat dengan ketampanan sang jejaka. 
                                                                          Silver Tux
“lama tunggu?” si gadis bertanya manja. Silver hanya menggelengkan kepala. Silver menghulurkan tangan dan si gadis menyambut. Perlahan mereka menyelinap di celah-celah orang ramai keluar ke balkoni. Mereka menari di bawah sinaran bulan yang cukup terang pada malam tu. Saling berpelukan.
“wait..wait..mata aku betul ke tak ni?” Maria melihat ke arah balkoni. Lily dan Irene juga melihat arah yang sama. Terbeliak biji mata mereka melihat Julia dan Silver menari di balkoni.
“aku tak sangka..bila dorang start couple?” Yun bertanya dengan rasa tak percaya.
“aku rasa benda tu tak penting bagi kita tahu asalkan mereka saling cinta menyintai” Adam memeluk Irene. Mereka semua tersenyum melihat pasangan bahagia di balkoni yang sedang menari mengikut irama cinta mereka.

12 under spell:

epy elina said...

hohoho....
crta yg mnarik....
thniah cik pnulis....
cik pnulis mmg brbkat....
tp napa prtrngn antra mrk ngn Dark witch...
lg mcm mna ju ngn silver blh brcouple....
kan best klu ada istimewA episode...
pe pun best...

Snow_Queen said...

epy..mmg de scene tu tp ntah cmne ilang..adeh..nty snow post smula

Anonymous said...

salam..memang best la citer ni...biasanya baca citer romantik..jiwang2 je..bila baca citer camni...wow..smangat balik nak baca citer2 adventure yg dah lama ditinggalkan..
....all the best....

Snow_Queen said...

thanx Anonymous ^^

shareena said...

mmg best!!!if buku kan..im da one who will get ur book.jaln cite yg menarik n tersusun.cume mungkin boleh di pnjng kan lg utk nmpk lbh adventure n mistiq.nway gud luck!

Snow_Queen said...

thanx shareena..^^

hijab4piz said...

best tahap gaban r citer ni
ske sgt!! ^_^


asl sume citer snow best sgt hah??
ni lah jeles ni
org xde bkat cam dye....
huhuhu T____T


ceyh, xde lah
memain jer hehehehe
snow jgn marah plak eh ^_^

tp mmg siyes lah sume citer snow sume da best lah ^_^

papepon tingkatkn lg usaha
n jd yg lebeh lebeh baik lg yer ^_^

Nanie Zakaria said...

Whaaa, Superbbb habis! suka suka ^^

Anonymous said...

woww!!!snow the great laaa...dah 3 kali saya ulang citer nie...bila snow nk sambng tie blood????(*_*)

Snow_Queen said...

@ hijab4piz:
Awww..jangan jeles2..
cerita2 yg snow buat ni pun bukan perfect sgt pun..
ada kurang sana sini tapi korang semua masih sudi baca..=)
Thank you for the motivation..^___^

Snow_Queen said...

@nanie:
Thanks dear...

Snow_Queen said...

@anon:3x?
terima kasih =)
dah update dear..enjoy..

 

Snow_Queen Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review