Wednesday, April 7, 2010

4 elements vs 4 seasons 18

Posted by Snow_Queen at 4:20 PM

“ish mana dorang ni? ni dah pukul 12.30” Silver merungut. Dia memang pantang tunggu lama-lama ni.
“wei” Yun menggosok telinga apabila rasa ada orang meniup telinganya. Mereka berempat pusing belakang dan melihat 4 gadis berdiri di belakang mereka sambil tersengih.
“asal lambat?” Adam bertanya.
“Miss Wick buat hal la. Tu yang lambat sikit. By the way kenapa nak jumpa?” Maria bertanya.
“jom ikut kitaorang” Vince membawa mereka ke suatu tempat. Mereka hanya ikut sahaja.
Mereka sampai di satu taman dan duduk di atas batu.
“aku rasa dah sampai masa kita bangunkan kuasa-kuasa kita” Adam membuka bicara.
“bangunkan? Apa maksud kau?” Irene mengerutka keningnya.
“kuasa yang kita dapat dari Lost World.” Vince memandang yang lain-lain.
“eh kena ada ritual ke? Aku ingat dah boleh terus guna?” Maria buat muncung ke kiri dan ke kanan.
“yup kena buat ritual. Julia haritu kau rasa tak selesa kan?” Silver memandang Julia.
“eh macam mana kau tahu?” Julia kerut kening.
“ermm..aku tengok kau” Merah padam muka Silver bila dia mengucapkan ayat tu.
“wah kau minat aku ke?” Julia mengusik.
“taka de makna” Silver segera menafikan.
“ok jadi apa yang kita kena buat?” Irene bertanya. Adam mengajar 4 orang gadis itu mentera yang harus di sebut untuk membangunkan kuasa mereka.
“macam mana kau tahu kena buat ritual dan jampi ni?” Lily tanya Adam.
“erm..haritu aku mimpi. Jadi gerak hati aku cakap mimpi tu betul” Adam senyum nipis. Yang lain mengangguk.
“okay. Korang kena pegang tangan pasangan masing-masing dan menyebut jampi tu serentak” Adam menyuruh.
Julia berdiri menghadap Silver.
Yun berdiri menghadap Lily.
Vince berdiri menghadap Maria.
Irene berdiri menghadap Adam.
Semuanya seperti di dalam mimpi Adam. Mereka menyebut mentera serentak.
Wahai kuasa-kuasa yang tidur,
Kami seru supaya kau bangun,
Berkhidmat kepada kami,
Dari generasi ke generasi,
Tanpa ragu dan sangsi,
Bangunlah kau wahai elemenst dan seasons,
perintah mesti di taati ,
setiakawan dilindungi,


Kerana kami menanti,
jika tidak bala menanti...
Mereka semua menelan liur apabila tiada apa-apa yang berlaku. Sebaik saja mereka semua melepaskan tangan diri mereka di selubungi cahaya. Mereka terapung di udara beberapa minit dengan mata tertutup. Apabila dirasakan kaki sudah menjejak tanah meeka terkejut melihat diri masing-masing.
Rambut dan baju mereka sudah bertukar mengikut elements dan seasons masing-masing.
“wei macam mana nak jadi macam asal balik? Takkan la kita nak pergi sekolah dengan rambut macam ni?” Julia menunjukkan rambutnya yang sudah menjadi warna perang dan tatu api di tangannya. Julia dan Silver melihat rantai di leher mereka tanda mereka adalah ketua kepada kumpulan masing-masing.
                                                       Julia                         Silver

“kita boleh berubah. Tapi pasal tatu ni aku tak pasti” Adam memberitahu. Setelah bertukar kembali dengan tunjuk ajar Adam mereka balik ke hostel. Dan memang tatu di tangan mereka tidak hilang tanda mereka pemilik kuasa terhebat di negara mereka.

3 under spell:

epy elina said...

hohoho...
crta smkin mnarik...
smbung2x....

Aisyah J said...

best citer ni ...
x de sambung ke??

Aisyah J said...

best ..
de sambungan x ??

 

Snow_Queen Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review