Saturday, January 2, 2010

sleeping forest 5

Posted by Snow_Queen at 6:11 PM


   Simon mengumpulkan seluruh pasukan the heck crew untuk meeting tergempar..
“tak lama lagi game akan mengadakan parti.. pada masa itu semua group akan berkumpul.. tetapi masa, tempat dan tarikh masih di siasat. Pada masa itu aku nak korang semua bersedia. Kita akan menghapuskan permainan ni buat selamanya..” simon tersenyum sinis sambil merenyukkan gambar 8 king game..
Di sekolah…
“Sha..sha..oi..berita lawak ni huhuhu” ika menjerit sambil menghampiri sha.. semua budak-budak kelas buat derk je sebab dah faham fill kitaorang..
“asal?” tanya ayu
“nama kita bertiga tersenarai untuk group koir” senyap 3 saat dan…. “hahahahahahahahahaha” gelak kami bergema satu kelas. Tina mencebik memerhatikan kami. Sha gelak sampai duduk atas lantai.
“oi oi biar betul..apa kes masuk koir.. bile mase pulak aku hantar nama join koir ni?” soalku pada Ika setelah bangun dan duduk.
“entah..weyh camne nak nyanyi koir tu.. sore pown cam kambing tercekik limau mau kalah kalau masuk pertandingan..” Ayu memberikan pendapat..
“eh camne ko tau mende ni?” soalku
“o0o0..hehehe tadi masa aku dalam tandas aku dengar cikgu-cikgu bergosip la..tu pasal la..”
“suara macam katak ada hati nak menyanyi” kata tina merempuh bahu ika dan berlalu pergi bersama gengnya..
“ish minah ni..tau la suara dia sedap..” ika membuat ekspresi muka meluat..
“wey jom gerak gi bilik muzik..kang lambat pulak..” kata Ayu kepada aku dan ika yang masih leka bersembang..
Dalam perjalanan ke bilik muzik ken yang muncul entah dari mana memeluk bahuku..
“wey betul ke ko masuk koir?” soal abangku
“cam tak caye je kan?”
“hohoho aku rasa mesti cikgu tu pekak..suara kau mana sedap..”
Aku yang geram mendengar jawapan abangku mengejar dia sebelum aku merempuh Ryan yang kebetulan ingin pergi ke bilik muzik juga.
“sorrrrryyyy” kataku tak bersalah. Ryan mengemaskan kedudukan kot dia sebelum berlalu pergi..
“ha..harini cikgu nak buat kelainan sikit.. harini cikgu nak dengar sha, ayu dan ika menyanyi..” kata cigu muzik kami.
Aku, ika dan ayu yang sentiasa duduk di belakang ternganga. “ha cepat la kamu bertiga ke depan.” Gesa cikgu jesicca.
“cikgu sebab dorang sedar diri yang suara dorang tak sedap. Biar saya je yang menyanyi..” tawar tina tiba-tiba.
“eh suara ko mane sedap. Macam katak kurang air” kata ken
“ko kate adik aku apa?” Ryan mula menyampuk..
O0o0 aku memandang ayu dan ika.. kang ada yang bertumbuk kat sini
“aku kata suara adik kau macam katak kurang air..asal? salah ke?”
“kau..” ryan dah mengenggam penumbuk.. “adik kau tu..” ryan kehilangan kata-kata
“ha asal dengan dia?”
“dia..dia” ryan memandangku.. aku naik seram melihat pandangan mata ryan..
“ha sudah-sudah jangan gaduh..kamu bertiga kemari..takde alasan..” cikgu jesicca dah keluar arahan kuku besi dia. Sewaktu ayu melangkah ke hadapan dia hampir-hampir tersungkur dek kerana tina menghadang kakinya.. ika dah nak tumbuk tina tapi aku pegang tangan ika dan senyum jahat..
Kami berdiri menghadap para pelajar dalam bilik muzik yang terdiri daripada pelajar tingkatan 4 dan 5.
Ika duduk di bangku piano. Aku memberi isyarat kepada ika dan serentak itu alunan piano mula kedengaran sebelum kami menyanyi serentak..
I was so happy, you were laughing
With a smile that melts everything away
Spring is still far away, inside the cold earth,
Waiting for the time to sprout
For instance, even if today is painful
And yesterday's wounds remain
I want to believe that I can free my heart and go on
I cannot be reborn
But I can change as I go on, so
Let's stay together always
Smile only at me and touch me with those fingers
This simple desire is everlasting
I want things to be simple
Let's finally get across this sea of mournful sorrow
For instance, even if today is painful
Someday it will become a warm memory
If you leave everything up to your heart
I understand the meaning our living here
It is to know the joy of having been born
Let's stay together always
For instance, even if today is painful
Someday it will become a warm memory
If you leave everything up to your heart
I understand the meaning our living here
It is to know the joy of having been born
Let's stay together always..

Seluruh bilik muzik senyap usai kami mengalunkan lagu itu.. ken bangun dan memberi tepukan kepada kami di ikuti seluruh pelajar yang berada di situ.. jun tersenyum nipis mendengar nyanyian sleeping forest..kasar-kasar mereka pun masih mempunyai suara yang merdu.. nyanyian itu juga turut mengingatkan dia pada seseorang yang hampir dilupai..









3 under spell:

Anonymous said...

name kite lily..

lagu fruit basket!!!!ske2..

Snow_Queen said...

lily..o0o0 ni msti suki tgk anime gak kan..hehehe

Anonymous said...

name kite lily..

suke suke..sukeeee sgt...kawan lily pon ckp lily freak..tp ade gak yg suke bile lily nyanyi lg jepun..

 

Snow_Queen Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review